Skip to content

Épületek

Tervezés

Sorszám Kezdés Befejezés Tervezési feladat Épülettípus Helyszín Felelős tervező Csatolmány Szöveg
1 2019 2019 Megvalósulási terv Lakóépület Balatonvilágos, Zrínyi utca Púpos Csaba Nincs A lakóépület kivitelezése során olyan helység elrendezést és homlokzatot érintő változások történtek, melyek miatt az épület használatba vételéhez megvalósulási tervdokumentáció készítése volt szükséges. A tervezési munkában az iroda a rajzi feldolgozási feladatokat látta el.
2 2019 2019 Egyszerű bejelentési terv Lakóépület Siófok, Hunyadi utca Ripszám János Látványtervek Kisvárosias környezetbe tervezett 200 m2 körüli alapterületű földszint és beépített magastető kialakítású épület. Az épület vázlatterveit Ripszám Ágnes készítette, az egyszerű bejelentési terv felelős tervezője Ripszám János volt. A tervezési munkában az iroda a rajzi feldolgozáson túl építészeti tervezési feladatokat is ellátott.
3 2019 2020 Kiviteli terv Lakóépület Zamárdi, Római út Tóth László Részletrajzok Elegáns nagyméretű lakóépület a Balaton déli partján, Tihanyra néző panorámával. Az épület pinceszint, földszint, beépített tetőtér kialakítású, magastetős épülettömeggel. Az épület elhelyezkedéséből adódóan külön figyelmet kellett fordítani a szigorú településképi előírások betartására. Az anyaghasználatában igényes épület építészeti kiviteli tervének készítése volt a feladat. Az épület felelős építész tervezője Tóth László, a megjelenést és belsőépítészetet Csikós Mihály építész irodája készítette. Az épületszerkezetek tervezését az alépítményi szerkezetválasztás és szigeteléstechnika, a nyílászárók, járható terasztető illetve a nádfedéses korszerű magastető jelentette.
4 2019 2020 Egyszerű bejelentési terv Lakóépület Siófok, Mikszáth Kálmán utca Kónya Balázs Nincs Meglévő iker lakóépület egyik felének felújítása és bővítése volt a tervezési feladat. Tervezési program a többgenerációs család számára nyaraló hely létesítése, amely elég nagy ahhoz, hogy befogadja az egész családot, azonban kialakításában biztosítsa a nyugodt pihenést. A tervezési munka helyszíni feltárásokkal és felmérési terv készítésével kezdődött, melyet a tervezett átépítés alaprajza és a bejelentési tervdokumentáció elkészítése követett.
5 2019 2020 Településképi bejelentési terv Szállásépület Balatonföldvár, Spur István utca Kónya Balázs Látványtervek A meglévő épület megközelítőleg szintenként 80 m2 hasznos alapterületű földszint, emelet és beépített tetőtér kialakítású nyeregtetős épülettömeg. Az építtető szándék a földszint egy részének lakássá való alakítása, míg az épület többi részében egyéni szálláshely kiadást lehetővé tevő egységek kaptak helyet. Végeredményben összesen 7 db kiadható szoba született, mindegyik önálló fürdőszobával. Az étkezést a közelben lévő étteremben tervezik megoldani, így külön konyha/étkező létesítése nem volt szükséges. Az épület színvilágáról két tónusú változat készült, egy napsárga kombináció illetve egy csokoládébarna. Végeredményben a csokoládé barna készül. Az épületen hangsúlyos elemek az egyedi korlátok, mely a kerítésen is megjelenik.
6 2020 2020 Kiviteli terv Lakóépület Paloznak, Petőfi Sándor utca Kónya Balázs Megvalósult fotók Meglévő lakóépület igényes felújításához készült teraszszerkezet kiviteli terve. Az épület a Balaton északi partját övező dombokon fekszik, így csodálatos kilátás nyílik a tóra. A terasz szerkezet rétegelt-ragasztott faanyagból készült, melyre termowood fa teraszburkolat került.
7 2020 2020 Településképi bejelentési terv Lakóépület Siófok, Mátyás király utca Kónya Balázs Látványtervek Az iker lakóépület 1971-ben épült, kivitelezője Kónya János kőműves mester volt. Az épület igazi 70-es évekbeli Balatoni épület volt: vidám és élénk narancssárga fa redőnyök, krém és narancs kőporos homlokzat, illetve a mészkőből készült terméskő fal Az eredeti építtetők után az ingatlant az unokák örökölték, akik a család 3. és 4. generációiként tervezik lakni az épületet. Mivel az emeleti szintek eredetileg is egyéni szálláshely kiadásra voltak tervezve, így mindhárom szint alaprajza teljesen megújult. A felújított épület megjelenésében igazodik az eredeti geometriához és színekhez. A szürke hullámpapa fedést szürke korcolt lemezfedés váltja fel, míg az épület homlokzati színei változatlanul maradnak a vakolt hőszigetelő rendszeren, de megőrzésre kerülnek a terméskő burkolatok.
8 2020 2020 Felújítási terv Vendéglátó épület Szántód, Kristóf tér Kónya Balázs Látványtervek A meglévő épület korábban büfé és lángos sütőként üzemelt a kerékpárút közvetlen közelében, azonban időről időre tulajdonost váltott. Az ingatlant 2019-ben azzal a céllal vásárolta meg a tulajdonos, hogy azt felújítva egy elegáns és hangulatos kávézóvá alakítja. A tervezési feladat inkább korszerűsítést és az épület megjelenésének tetszetőssé tételét jelentette, míg a belső kialakítást belsőépítész szakember álmodta meg.
9 2020 2021 Kiviteli terv Üdülőépület Zamárdi, Purebl Győző utca Kónya Balázs Részletrajzok Elegáns nagyméretű lakóépület, mely a többgenerációs nagycsalád pihenését szolgálja. Az épület Zamárdiban található, a Balatontól egy utcára. Az épület építészeti tervezését Pápay Péter és Pápay György építészek készítették. Az épület földszint, első és második emelet kialakítású, lapostetős épülettömeg mozgalmas homlokzati síkokkal valamint a kertben elhelyezett medencével. Az épületszerkezetek tervezését első sorban a járható és nem járható lapostetők, a magas talajvíz miatti alépítményi szigetelések, illetve a korlát és homlokzatburkolati rendszerek kialakítása jelentette.
10 2021 2021 Egyszerű bejelentési terv Irodaépület Siófok, Mogyoró utca Kónya Balázs Látványtervek Új építésű lakóépület enyhén lejtős terepre. Az építtetők konkrét anyaghasználati és formai elképzelésekkel keresték meg az irodát, melyre viszonylag hamar elkészültek az első vázlatok, azonban a sikeres vázlattervig hosszú volt az út. Az építészeti koncepció modern, doboz szerű tömeg, amely ráül a lejtőre illetve a pinceszinti garázs helységre. Az épület szürke és világos vakolt felületekkel, szürke színű nyílászárókkal és fa homlokzatburkoló elemekkel tetszetős és látványos eleme az utcának.
11 2021 2021 Rendeltetésváltozási terv Irodaépület Zamárdi, Fő utca Kónya Balázs Nincs Az ingatlan Zamárdiban a Fő utcán helyezkedik el, közvetlenül határos a helyi értékvédelemmel védett területtel. A telek keskeny, hosszúkás, összességében jelentős szintkülönbséggel, azonban egyenlőtlen megoszlásban. A tervezési feladata az ingatlanon található 2 db megtartani tervezett és 1 db bontásra váró épület felmérési tervének illetve rendeltetésváltozási tervének elkészítése, mert a építtetői szándék az ingatlanon vállalkozásra számára fiókiroda létesítése volt, ehhez pedig jogilag nem volt megfelelő a lakóingatlan besorolás.
12 2021 2022 Építési engedélyezési terv Irodaépület Zamárdi, Fő utca Kónya Balázs Nincs Az ingatlan Zamárdiban, a Fő utcán helyezkedik el, közvetlenül határos a helyi értékvédelemmel védett területen. Az ingatlanra szigorú építési előírások vonatkoznak mind anyaghasználatban, mind megjelenésben, mind épületszélességben, mind építménymagasságban. A falusias lakóövezethez mérten az épületen csak a hagyományos építés anyagait, 6,00 m épületszélességet, 38-45 fok közötti tetőhajlást és 3,70 m építménymagasságot betartani szükséges. A tervezett ingatlan az eredeti elképzelésekkel ellentétben tagolt, falusias hosszúház képét nyújtja, így az épület nem nyújt monumentális képet. A tervezés jelenleg is folyamatban van.
13 2021 2021 Építési engedélyezési terv Ipari épület Siófok, Jegenye sor Kónya Balázs Látványtervek Siófoki székhelyű földmunkával és épületbontással foglalkozó kivitelező cég bővíteni kívánta a 2014-ben épített acél szerkezetű csarnok épületét. A bővítés eredménye képen az épület észak felé egy keretállással növekedett, mely alatt helyet kapott a gépészeti helység, illetve munkagépet is befogadni képes járműparkoló.
14 2021 2022 Építési engedélyezési terv Ipari épület és üzlethelység Siófok, Kossuth Lajos utca Kónya Balázs Látványtervek Az ingatlanon korábban is üzemelt egy autómosó vállalkozás egy belső és egy külső beállóval, melyet fejleszteni szeretett volna a tulajdonos. Mivel a meglévő épület alaprajzilag kicsi volt, szerkezetileg pedig kompromisszumos megoldásokat szült volna, így új épület volt igény. A fejlesztés részét képezi a 2. autó beállón túl iroda és ügyfélváró létesítése, illetve 2 db különálló üzlethelység. A tervezett épület földszint és emelet kialakítású, magas tetősnek ható lapos tetős csarnok. Az ingatlan zártsorú beépítésű lakóövezetben található, így a szomszéd épületekhez való illeszkedés miatt született a megjelenési forma. Az épület hangsúlyos eleme a korlátként, térelválasztásként és kerítésként egyaránt funkcionáló zártszelvény szerkezet. Az épületen sötét és világos vakolt homlokzati felületek, fehér és kobaltkék acél és bádogos elemek találhatóak, melyek utalnak a korábbi épület színvilágára. A tervezés jelenleg is folyamatban van.
15 2021 2022 Fennmaradási terv Lakóépület Siófok, Németh László utca Kónya Balázs Nincs Az ingatlan tulajdonosa jóhiszeműen megbízást adott egy kivitelező vállalkozónak lakóépülete bővítésére, azonban akkor a szükséges bejelentési tervek nem készültek el, a bővítés azonban igen. Az építéshatóság szemlén megállapította a bővítés tényét, ellenőrzésen pedig annak szakszerűtlen voltát. A tervezési feladat a szakszerűtlen épület szakszerűvé való alakítása, valamint az elkészült épületet bemutató fennmaradási tervdokumentáció összeállítása volt.
16 2021 2022 Egyszerű bejelentési terv Lakóépület Ságvár, Ádándi út Kónya Balázs Nincs A 2000-es évek elején épület pinceszint és földszint kialakítású magas tetős épület bővítését képzelte ez az építtető. A tervezési feladat az építménymagasság szabta határon belül további egy szint ráépítésének és az oda való feljutásának megoldása volt. A tervezés jelenleg is folyamatban van.
17 2021 2022 Vázlatterv Lakóépület Siófok, Tóth Lajos utca Kónya Balázs Látványtervek Mediterrán megjelenésű földszint és emelet kialakítású magas tetős lakóépület tervezése volt az építtetői feladat szabadon álló beépítéssel egy nyeles telekre kerti konyha és pihenőépülettel, medencével. A tervezési feladat a vázlatterv elkészítése után építtetői érdekmúlás miatt nem folytatódott.
18 2021 2021 Kiviteli terv Lakóépület Siófok, Mátyás király utca Kónya Balázs Részletrajzok Az előző évben építészetileg megtervezett felújítás igényes kivitelezésének előkészítése igényelte az épületszerkezetek részletesebb tervezését. A munka jellemző feladatai a magastető szigetelési-, ács-, bádogos munkái, az erkélyek és üvegkorlátok, valamint a nyílászárók beépítésének kialakításának megoldása volt.
19 2022 2022 Egyszerű bejelentési terv módosítás Lakóépület Siófok, Mogyoró utca Kónya Balázs Nincs Az előző évben az ingatlanra tervezett lakóépület méretének csökkentése jelent meg, mint építtetői igény. A tervezés jelenleg is folyamatban van.

Építésvezetés

Sorszám Kezdés Befejezés Feladat Jelleg Helyszín Generálkivitelező
1 2013 2015 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Balatonalmádi, Dózsa György utca Kiss-Magyar Építő Kft.
2 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Üdülő épület átalakítása/felújítása Szántód, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
3 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, felújítás Siófok, Mészáros utca Kiss-Magyar Építő Kft.
4 2014 2014 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület külső tájépítészeti fejlesztése Siófok, Küszhegyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
5 2014 2014 Építésvezetés munkavállalóként Óvodaépület energetikai korszerűsítése Balatonszabadi Kiss-Magyar Építő Kft.
6 2014 2014 Építésvezetés munkavállalóként Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Balatonszabadi Kiss-Magyar Építő Kft.
7 2014 2016 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépületek, új építés Siófok, Beszédes sétány Kiss-Magyar Építő Kft.
8 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Hotel épület átalakítása Balatonvilágos, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
9 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Hotel épület belső felújítása Siófok, Szent László utca Kiss-Magyar Építő Kft.
10 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Étterem külső és belső felújítása Siófok, Mártírok útja Kiss-Magyar Építő Kft.
11 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Siófok, Szigliget utca Kiss-Magyar Építő Kft.
12 2015 2015 Építésvezetés munkavállalóként Óvoda épület bővítése és energetikai felújítása Balatonvilágos, Iskola utca Kiss-Magyar Építő Kft.
13 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Hotel épület átalakítása Balatonvilágos, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
14 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Étterem külső és belső felújítása Siófok, Szent László utca Kiss-Magyar Építő Kft.
15 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Zamárdi, Vasvári Pál utca Kiss-Magyar Építő Kft.
16 2016 2018 Építésvezetés munkavállalóként Több lakásos társasház, új építés Siófok, Szépvölgyi köz Kiss-Magyar Építő Kft.
17 2016 2016 Építésvezetés munkavállalóként Ipari csarnoképület építése Siófok, Csicsali utca Kiss-Magyar Építő Kft.
18 2016 2017 Építésvezetés munkavállalóként Üdülőépület, új építés Balatonszárszó, magaspart Kiss-Magyar Építő Kft.
19 2016 2017 Építésvezetés munkavállalóként Panzió, új építés Siófok, Szent László utca Kiss-Magyar Építő Kft.
20 2017 2019 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Balatonvilágos, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
21 2018 2019 Építésvezetés munkavállalóként Társasház átalakítás Siófok, Beszédes sétány Kiss-Magyar Építő Kft.
22 2018 2019 Építésvezetés munkavállalóként Irodaépület belső felújítása Siófok, Tanácsház utca Kiss-Magyar Építő Kft.
23 2019 2020 Műszaki felügyeleti szolgáltatás Lakóépület, új építés Balatonvilágos, Körte utca Kiss-Magyar Építő Kft.
24 2019 2021 Műszaki felügyeleti szolgáltatás Lakóépület, új építés Zamárdi, Római út Kiss-Magyar Építő Kft.

Műszaki ellenőrzés

Sorszám Kezdés Befejezés Feladat Jelleg Helyszín Generálkivitelező
1 2013 2015 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Balatonalmádi, Dózsa György utca Kiss-Magyar Építő Kft.
2 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Üdülő épület átalakítása/felújítása Szántód, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
3 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, felújítás Siófok, Mészáros utca Kiss-Magyar Építő Kft.
4 2014 2014 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület külső tájépítészeti fejlesztése Siófok, Küszhegyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
5 2014 2014 Építésvezetés munkavállalóként Óvodaépület energetikai korszerűsítése Balatonszabadi Kiss-Magyar Építő Kft.
6 2014 2014 Építésvezetés munkavállalóként Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Balatonszabadi Kiss-Magyar Építő Kft.
7 2014 2016 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépületek, új építés Siófok, Beszédes sétány Kiss-Magyar Építő Kft.
8 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Hotel épület átalakítása Balatonvilágos, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
9 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Hotel épület belső felújítása Siófok, Szent László utca Kiss-Magyar Építő Kft.
10 2014 2015 Építésvezetés munkavállalóként Étterem külső és belső felújítása Siófok, Mártírok útja Kiss-Magyar Építő Kft.
11 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Siófok, Szigliget utca Kiss-Magyar Építő Kft.
12 2015 2015 Építésvezetés munkavállalóként Óvoda épület bővítése és energetikai felújítása Balatonvilágos, Iskola utca Kiss-Magyar Építő Kft.
13 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Hotel épület átalakítása Balatonvilágos, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
14 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Étterem külső és belső felújítása Siófok, Szent László utca Kiss-Magyar Építő Kft.
15 2015 2016 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Zamárdi, Vasvári Pál utca Kiss-Magyar Építő Kft.
16 2016 2018 Építésvezetés munkavállalóként Több lakásos társasház, új építés Siófok, Szépvölgyi köz Kiss-Magyar Építő Kft.
17 2016 2016 Építésvezetés munkavállalóként Ipari csarnoképület építése Siófok, Csicsali utca Kiss-Magyar Építő Kft.
18 2016 2017 Építésvezetés munkavállalóként Üdülőépület, új építés Balatonszárszó, magaspart Kiss-Magyar Építő Kft.
19 2016 2017 Építésvezetés munkavállalóként Panzió, új építés Siófok, Szent László utca Kiss-Magyar Építő Kft.
20 2017 2019 Építésvezetés munkavállalóként Lakóépület, új építés Balatonvilágos, Zrínyi utca Kiss-Magyar Építő Kft.
21 2018 2019 Építésvezetés munkavállalóként Társasház átalakítás Siófok, Beszédes sétány Kiss-Magyar Építő Kft.
22 2018 2019 Építésvezetés munkavállalóként Irodaépület belső felújítása Siófok, Tanácsház utca Kiss-Magyar Építő Kft.
23 2019 2020 Műszaki felügyeleti szolgáltatás Lakóépület, új építés Balatonvilágos, Körte utca Kiss-Magyar Építő Kft.
24 2019 2021 Műszaki felügyeleti szolgáltatás Lakóépület, új építés Zamárdi, Római út Kiss-Magyar Építő Kft.